Web Tasarımı
Web Tasarımı: Bu yazımızda sizlere web tasarım hakkında bilgiler vereceğiz. Web tasarımını oluşturan iki na kodlama sistemi vardır. Bunlardan bir tanesi html iken diğeri css’dir. Bunarı bir örnekle açıklamamız gerekirse, iskeletimiz html’ken dış görünümümüz css’dir.
Bir web tasarım yapmak istiyorsak öncelikle html olarak iskeletini oluşturmamız gerekiyor. Ardından da css ile birlikte sitemize renk, şekil ve güzel bir görünüş katabiliyoruz. Html ve css’i Youtube gibi kanallardan öğrenebilirsiniz. Bunun dışında bu konuda web tasarım eğitimi ile ilgili yayınlar sunan çeşitli sitelerden de yararlanabilirsiniz. Web tasarım konusunda bir şeyleri kitaplardan öğrenmek pek de iyi bir seçenek değildir. Tasarım sürekli gelişen bir kavramdır. Yinede siz ön bilgi sahibi olmak istiyorsanız yada olayın nasıl geliştiğini görmek istiyorsanız kitaplarla başlayabilirsiniz bu doğru bir seçim olacaktır. Ancak kendinizi geliştirmek ve yenilikleri yakından takip etmek istiyorsanız interneti takip etmelisiniz. İnanılmaz derecede yararlı ve eğitici web tasarım dersleri bulabilirsiniz.
Web Tasarımı dersleri
Burada en önemli nokta okumak takip etmek ve izlemeye ek olarak sizde bilgisayar başında uygulamalar yapmalısınız. Kod yazmalı yada yazılmış olan kodlar üzerinde oynamalar yaparak kendinizi web tasarım konusunda geliştirmelisiniz. Bunun içinde ücretsiz txt editörlerini kullanabilirsiniz. Çünkü html ve css derleyiciye gerek duymayan diller oldukları için bilgisayarınızda Chrome web tarayıcınızda çalıştırabilirsiniz. Bunun yanında geliştirme programlarını kullanabilirsiniz. Mesela Adobe Dreamweaver programı serisini kulanabilirsiniz. Bunlar size web tasarım kodlamasını yaparken büyük kolaylık ve hız sağlarlar. Yazdığınız kodun site de ne şekilde göründüğünü, yada tasarım üzerinden ilerlerken arka planda kod oluşmasını sağlayabilirler.
Kendinize göre hedefler belirleyerek örneğin kendiniz için bir web sitesi tasarımı yapmaya çalışabilirsiniz. Başlar başlamaz orijinal dinamik içerikler oluşturamayabilirsiniz. İnternet ortamında çok fazla sayıda ücretsiz tema mevcuttur. Bu temaları indirip üzerlerinde değişiklik yaparak da kendinizi web tasarım konusunda geliştirebilirsiniz. Bu sayede hangi tasarım kodunun ne işe yaradığını, örneğin arka plana renk vermek için nasıl bir kodlama ve renk kodu kullanıldığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.
Sizlere tavsiyemiz yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmamanız ve kodlamayı sindire sindire öğrenerek kendinizi ve altyapınızı geliştirmeniz.